Legende animate- legendele Ceahlaului transmise tinerilor prin metode interactive – Achizitie echipamente

Proiectul Legende animate – Legendele Ceahlăului transmise tinerilor prin metode interactive, implementat de echipa ArtEd și finanțat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, își propune să ofere în spațiul Complexului ArtEd, din stațiunea Durău, comuna Ceahlău, județul Neamț, în cadrul căruia se desfășoară programele educaționale ArtEd, un atelier de creație de animații bazate pe legendele zonei Ceahlău. Scopul este ca, în cadrul acestui atelier, folosind metode interactive, să le trezească tinerilor participanți dorința de a cunoaște bogăția culturală a zonei.

În prima etapă am achiziționat software-ul necesar, iar în această toamnă am făcut următorii pași spre deschiderea centrului: am achiziționat echipamentele tehnice – stație de lucru pentru crearea animațiilor, ecran multitouch, cameră pentru filmarea animațiilor, imprimantă 3D – și am demarat lucrul pentru crearea personajelor și animațiilor, astfel încât centrul să fie funcțional cât mai curând.

Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să le putem oferi copiilor și tinerilor care ajung în zonă o altfel de prezentare a bogățiilor culturale din zona masivului Ceahlău.