® ArtEd este marcă înregistrată

Legende animate - Legendele Ceahlăului transmise tinerilor prin metode interactive

Site-ul de internet al Comisiei Europene referitor la FEADR

 

Acest proiect este dezvoltat și implementat de echipa ArtEd și este finanțat de Agenția Pentru Finanțarea investițiilor Rurale și își propune să ofere în spațiul Taberei ArtEd din Durău un atelier de creație de animații bazate pe legendele zonei Ceahlău,  în cadrul căruia, folosind metode interactive, să le trezească tinerilor participanți dorința de a cunoaște o parte din bogăția culturală a zonei.

În acest scop, atelierul va beneficia, cu sprijinul unei finanțări AFIR, de următoarele dotări:

  • Stație de lucru pentru crearea animațiilor
  • Software animație
  • Ecran multitouch
  • Cameră pentru filmarea animațiilor
  • Imprimantă 3D

Impactul preconizat al proiectului vizează:

ArtEd

Implementarea acțiunilor de educație culturală în mediul rural

ArtEd

Promovarea unor metode interactive de tip non-formal în educația tinerilor

ArtEd

Valorificarea educațională a specificului local, de munte

ArtEd

Crearea dialogului intergenerațional pe tema patrimoniului cultural, respectiv legendele Ceahlăului

Aceste echipamente vor fi utilizate în cadrul atelierului pentru activitatea de transmitere și învățare a Legendelor Ceahlăului prin animație.

ArtEd va putea oferi acest serviciu gratuit copiilor care vin în stațiunea Durău împreună cu părinții, celor peste 1000 de copii care vin în Tabăra ArtEd ăn fiecare an, cât și școlilor din microregiunea Ceahlău, care, de exemplu, în timpul programului Școala Altfel vor putea beneficia gratuit de atelierele organizate aici.

 

În prima etapă am achiziționat software-ul necesar, iar în această toamnă am făcut următorii pași spre deschiderea centrului: am achiziționat echipamentele tehnice – stație de lucru pentru crearea animațiilor, ecran multitouch, cameră pentru filmarea animațiilor, imprimantă 3D – și am demarat lucrul pentru crearea personajelor și animațiilor, astfel încât centrul să fie funcțional cât mai curând.

Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să le putem oferi copiilor și tinerilor care ajung în zonă o altfel de prezentare a bogățiilor culturale din zona masivului Ceahlău.